martedì 17 maggio 2011

My pizza

Another classic! I have to say, I bake pizza nearly once a week, and if you have a kneading machine or even better a bread-making machine, that will make your life even easier as you can put the ingredients, set the time, go out and get back with your dough ready and raised. So that's what I did today as well, but as it turned out particularly good, I though it was worth sharing.

For 4
Dough
250g 00 wheat flour
50g whole wheat flour
50g durum wheat semolina
15g yeast
180cc warm water
1 teaspoon salt
2 teaspoon brown sugar
2 tbsp olive oil

Sauce
1 can peeled tomatoes
2 tbsp olive oil
salt

Topping
free, but this time I used
2 mozzarellas
60g ham
2 tbsp corn
6 cherry tomatoes
1 small piece of onion
3 roasted peppers
2 tbsp pesto
30g stracchino cheese

Dough: Knead energically all of the ingredients (at least 10 minutes) until you obtain a round and soft ball; leave it to raise 30 minutes, then work the dough again and leave it to raise for another 45 minutes in a warm place. Pre-heat the oven at 200°C. Spread the dough onto a greased baking tray. Mix the peeled tomatoes in a bowl with oil and salt with a hand-blender and spread the sauce with a spoon, nearly covering the whole surface. Slice the mozzarellas. Put the topping except mozzarella, stracchino and ham; in particular I prepared: 1/4 with sliced onion, cherry tomatoes and corn; 1/4 with pesto drops and cherry tomatoes; 1/4 with onion and peppers and I left a blank 1/4. Bake the pizza for about 10 minutes, then take it out and put the mozzarella slices (I usually break them into smaller pieces by hand) onto all of the pizza surface, and some stracchino dices in the pesto 1/4. Bake again for another 5-6 minutes, the time for cheese to melt without becoming brown, then take it out again and add sliced ham onto the blank 1/4. Serve immediately, slice and enjoy!

Ma pizza (pour Corinne)
Je poste cette recette exprès pour mon amie Corinne, qui me l'avait demandée lors de sa dernière visite à Paris... Il faut dire, si vous avez une machine à pain ou un mélangeur, ça aide beacoup (surtout la machine à pain que vous pouvez programmer: vous versez les ingrédients, réglez le timer, sortez et vous rentrez avec votre pâte déjà prète... super); en tout cas, comme ce soir ça a sorti particulièrement bien, j'ai pensé que c'était bien le moment de partager ma pizza avec vous.

Pour 4
pâte
250g farine 00
50g farine intégrale
50g semoule de blé dur
15g levure
1 cuillère à thé de sel
2 cuillères à thé de sucre de canne
2 cuillères de huile d'olive
180cc eau tiède

sauce
1 cannette de tomates pelées
2 cuillères de huile d'olive
sel

garniture
libre, mais cette fois-ci j'ai utilisé
2 mozzarellas
30g stracchino
2 cuillères de pesto
60g jambon en chiffonade
2 cuillères de mais
6 tomates cerises
1 morceau d'oignon
3 poivrons rotis (cornets de boeuf)

Pétrissez les ingrédients pour la pâte, pendant au moins 10 minutes, jusqu'à quand vous obtiendrez une balle ronde et tendre. Laissez lever la pâte pendant 30 minutes, puis travaillez-la encore quelques minutes et laissez-la lever pendant 45 minutes, couverte avec un chiffon, dans un endroit tiède. Pré-chauffez le four à 200°C. Mixez les tomates, huile et sel dans un bol avec un mélangeur. Tranchez finement les mozzarellas. Etalez la pâte sur une plaque de cuisson graissé à l'huile d'olive. Etalez la sauce à l'aide d'une cuillère, en laissant très peu de bord (ça va se gonfler pendant la cuisson). Rajoutez toutes les garnitures, sauf les fromages et le jambon. Moi, j'ai préparé: 1/4 mais, oignon hachée et tomates cerises; 1/4 poivrons et oignon; 1/4 gouttes de pesto (et quelques tomates cerises); 1/4 nature. Cuisinez pendant 10 minutes, puis rétirez la pizza et rajoutez la mozzarella (je coupe les tranches en morceaux plus petits à la main) sur toute la surface et des dés de stracchino sur le quart avec le pesto. Cuisinez pendant d'autres 5-6 minutes, le temps pour le fromage de se fondre sans devenir brun, puis retirez à nouveau et rajoutez le jambon sur le quart nature. Servez, tranchez et dégustez!

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