sabato 14 gennaio 2012

Grouper fillets with orange and basil


After all the Christmas meat and salami, it's really time for some fish! This recipe is really refreshing, delicate and good for kids and parents...

For 4
4 grouper fillets
juice of 1 orange and 1/2 lemon
basil leaves (about 12)
olive oil
salt

Press the orange and lemon to obtain juice. Heat up a little olive oil in a large, non-sticky pan, then gently lay the grouper fillets and brown them on both sides, being careful not to break them. Salt on both sides. Pour the orange+lemon juice and let the fish cook in order to reduce the sauce a little bit. Serve hot (here, with roast potatoes) with chopped basil leaves. Good!

Filets de mérou aux agrumes et basilic
Après la grande bouffe de viande et salami de Noël, il faut vraiment du poisson! Cette recette est rafraichissant, au goût délicat et adapté aux enfants et leurs parents aussi...

Pour 4
4 filets de mérou
le jus d'1 orange et 1/2 citron
feuilles de basilic (une douzaine)
huile d'olive
sel

Pressez les agrumes pour obtenir le jus. Chauffez un filet d'huile d'olive dans une poêle anti-adhésive, puis posez délicatement les filets, salez et faites dorer sur les 2 cotés, en faisant attention à ne pas les casser. Versez le jus des agrumes, cuisinez-y le poisson et faites réduire légèrement la sauce. Servez chaud (ici, avec pommes rissolées) avec des feuilles de basilic hachez. C'est bon!

Nessun commento:

Posta un commento