sabato 1 settembre 2012

Abricots and Blueberry tart



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Back to the oven... a quiet Saturday morning, slightly rainy and chilly, blueberries and a few apricots gave me the inspiration for an easy tart, ready for tea-time, waiting for tomorrow's Regata Storica.
2 eggs
120g sugar
125g ricotta cheese
100g plain yogourth
5 apricots
a handful of blueberries
100cc sunflower oil
1/2 bag baking powder
120g flour
brown sugar to dust
Whisk the egg whites until very stiff, put them in the fridge; pre-heat the oven at 175°C. Beat the egg yolks with sugar, add ricotta cheese and yogourth until you obtain a foamy mousse, then pour the oil little by little, always mixing with electric whisks. Add the baking powder and the flour, little by little, then the egg whites with a spatula. Grease a tart mould, wash the fruits and chop the apricots in small dices. Gently add the fruits to the dough and stir with the spatula. Pour the dough into the mold, dust with brown sugar and bake for about 35 minutes. Soft and yummy!


Tarte d'abricots et myrtilles
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Aujourd'hui, avec la complicité d'une journée fraiche et pluvieuse et des fruits dans mon bol je me suis remise "au four" et préparé un tarte pour 4h, en attendant la Regata Storica de demain...
2 oeufs
120g sucre
125g ricotta
100g yaourth
5 abricots
une poignée de myrtilles
100cc huile de tournesol
1/2 sachet de levure chimique
120g farine de blé
sucre de canne pour saupoudrer
Montez les blancs à neige dans un bol et mettez-les au frigo. Battez les jaunes avec le sucre, puis rajoutez la ricotta, le yaourth et l'huile en filet. Pré-chauffez le four à 175°C. Rajoutez la lévure et la farine, toujour à l'aide d'un mixeur, puis les blancs à neige, à l'aide d'une spatule. Graissez un moule à tarte, lavez les fruits et hachez les abricots en petits dés. Rajoutez les fruits au mélange, en les rémouant avec la spatule, puis versez le tout dans le moule, saupoudrez la surface avec le sucre de canne et cuisinez au four pendant 35 minutes environ. Tout doux!

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