giovedì 20 settembre 2012

Sea bream, potatoes and tomatoes tray



My father-in-law is fishing more and more these days, with great success! Having plenty of hyper-fresh lagoon fish, I can't resist preparing it in different recipes. This is easy and delicious.

For 4
12 small/medium sized sea breams
8 potatoes
4 tomatoes
1 clove garlic
olive oil
persil
salt

Wash and eviscerate the fishes, remove scales. Pre-heat the oven at 175°C. Peel and slice the potatoes (about 0,5cm thick), slice the tomatoes (about same thickness), chop the garlic. Cover a baking tray with baking paper and start laying the ingredients: 1 row potato slices, 1 row tomato slices and garlic, 2 sea breams etc. Salt and season with olive oil each row. When the tray is full, cover it with aluminium foil and bake for about 30 minutes, then remove the aluminium and cook for another 10 minutes. Chop a bunch of persil, put it in a cup and cover it with olive oil, add salt and use this sauce to season the fish. Enjoy!

Plat de daurade, pommes de terre et tomates

Mon beau-père s'est mis à fond dans la pêche, avec grand succès! Avec tout ce poisson de lagune super-frais, je ne peux pas m'empecher de le préparer...

Pour 4
12 daurades de taille petite-moyenne
8 pommes de terre
4 tomates
1 gousse d'ail
huile d'olive
sel
persille

Lavez, éviscerez  et enlevez les écailles des poissons. Pré-chauffez le four à 175°C. Pelez et tranchez les pommes de terre (environ 0,5cm d'épaisseur), tranchez les tomates (même épaisseur), hachez l'ail. Couvrez un plat à four avec du papier sulfurisé, puis commencez à poser les ingrédients: 1 file de tranches de pommes de terre, 1 file de tranches de tomate et ail, 2 daurades etc. N'oubliez pas de saler et assaisonner avec de l'huile d'olive chaque file. Quand le plat est complet, couvrez-le avec de l'aluminium et cuisinez au four pendant 30 minutes, puis enlevez l'aluminium et cuisinez pendant 10 minutes encore. Hachez le persille, mettez-le dans une tasse, couvrez-le avec de l'huile d'olive, salez. Vous pourrez utiliser cette sauce pour assaisonner le poisson. Bon appetit!

Nessun commento:

Posta un commento