giovedì 20 settembre 2012

Sea bream, potatoes and tomatoes tray



My father-in-law is fishing more and more these days, with great success! Having plenty of hyper-fresh lagoon fish, I can't resist preparing it in different recipes. This is easy and delicious.

For 4
12 small/medium sized sea breams
8 potatoes
4 tomatoes
1 clove garlic
olive oil
persil
salt

Wash and eviscerate the fishes, remove scales. Pre-heat the oven at 175°C. Peel and slice the potatoes (about 0,5cm thick), slice the tomatoes (about same thickness), chop the garlic. Cover a baking tray with baking paper and start laying the ingredients: 1 row potato slices, 1 row tomato slices and garlic, 2 sea breams etc. Salt and season with olive oil each row. When the tray is full, cover it with aluminium foil and bake for about 30 minutes, then remove the aluminium and cook for another 10 minutes. Chop a bunch of persil, put it in a cup and cover it with olive oil, add salt and use this sauce to season the fish. Enjoy!

Plat de daurade, pommes de terre et tomates

Mon beau-père s'est mis à fond dans la pêche, avec grand succès! Avec tout ce poisson de lagune super-frais, je ne peux pas m'empecher de le préparer...

Pour 4
12 daurades de taille petite-moyenne
8 pommes de terre
4 tomates
1 gousse d'ail
huile d'olive
sel
persille

Lavez, éviscerez  et enlevez les écailles des poissons. Pré-chauffez le four à 175°C. Pelez et tranchez les pommes de terre (environ 0,5cm d'épaisseur), tranchez les tomates (même épaisseur), hachez l'ail. Couvrez un plat à four avec du papier sulfurisé, puis commencez à poser les ingrédients: 1 file de tranches de pommes de terre, 1 file de tranches de tomate et ail, 2 daurades etc. N'oubliez pas de saler et assaisonner avec de l'huile d'olive chaque file. Quand le plat est complet, couvrez-le avec de l'aluminium et cuisinez au four pendant 30 minutes, puis enlevez l'aluminium et cuisinez pendant 10 minutes encore. Hachez le persille, mettez-le dans une tasse, couvrez-le avec de l'huile d'olive, salez. Vous pourrez utiliser cette sauce pour assaisonner le poisson. Bon appetit!

sabato 1 settembre 2012

Abricots and Blueberry tart



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Back to the oven... a quiet Saturday morning, slightly rainy and chilly, blueberries and a few apricots gave me the inspiration for an easy tart, ready for tea-time, waiting for tomorrow's Regata Storica.
2 eggs
120g sugar
125g ricotta cheese
100g plain yogourth
5 apricots
a handful of blueberries
100cc sunflower oil
1/2 bag baking powder
120g flour
brown sugar to dust
Whisk the egg whites until very stiff, put them in the fridge; pre-heat the oven at 175°C. Beat the egg yolks with sugar, add ricotta cheese and yogourth until you obtain a foamy mousse, then pour the oil little by little, always mixing with electric whisks. Add the baking powder and the flour, little by little, then the egg whites with a spatula. Grease a tart mould, wash the fruits and chop the apricots in small dices. Gently add the fruits to the dough and stir with the spatula. Pour the dough into the mold, dust with brown sugar and bake for about 35 minutes. Soft and yummy!


Tarte d'abricots et myrtilles
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Aujourd'hui, avec la complicité d'une journée fraiche et pluvieuse et des fruits dans mon bol je me suis remise "au four" et préparé un tarte pour 4h, en attendant la Regata Storica de demain...
2 oeufs
120g sucre
125g ricotta
100g yaourth
5 abricots
une poignée de myrtilles
100cc huile de tournesol
1/2 sachet de levure chimique
120g farine de blé
sucre de canne pour saupoudrer
Montez les blancs à neige dans un bol et mettez-les au frigo. Battez les jaunes avec le sucre, puis rajoutez la ricotta, le yaourth et l'huile en filet. Pré-chauffez le four à 175°C. Rajoutez la lévure et la farine, toujour à l'aide d'un mixeur, puis les blancs à neige, à l'aide d'une spatule. Graissez un moule à tarte, lavez les fruits et hachez les abricots en petits dés. Rajoutez les fruits au mélange, en les rémouant avec la spatule, puis versez le tout dans le moule, saupoudrez la surface avec le sucre de canne et cuisinez au four pendant 35 minutes environ. Tout doux!