sabato 8 gennaio 2011

dentice al forno al profumo di agrumi

Hi everybody! Some of the stalls @Rialto are on holiday, but I could still find some tempting snapper fish, which I baked as follows.
For 4
2 snapper fish (ask the fishmonger to gut it!)
1 (organic) orange
1 (organic) lemon
8 potatoes
1 tomato
1 courgette
1/2 onion
olive oil
origan
salt

Preheat the oven at 180°C. Peel the potatoes and chop them in small pieces (cubes of about 2 cm side), slice the tomato, chop the onion and the courgette; take a baking tray and cover it with baking paper; put all of the diced vegetables, season with salt, origan and a little olive oil. Bake in the heated oven.
Meanwhile gently rinse the 2 fishes, massage them with olive oil; finely slice 1/2 of the orange and lemon, put 2 slices of each fruit into the fishes' cut; press the remaining and pour the juice onto the fishes. Season with salt and origan. When the vegetables have baked for 20 minutes, take the tray out, gently move the dices and lay down the 2 fishes in the centre. Bake again for another 15 minutes. Now take the tray out again and cover it with aluminium foil and bake for the last 10 minutes. Easy, tasty and light!


Bonjour à tous! Aujourd'hui quelques étales à Rialto étaient en congé, mais j'ai trouvé des beaux vivaneaux, que j'ai cuisinés comme suit.
Pour 4
2 vivaneaux (demandez au marchand de le nettoyer!)
8 pommes de terre
1 tomate
1/2 oignon
1 courgette
1 orange (bio)
1 citron (bio)
huile d'olive
origan
sel
Pre-chauffez le four à 180°C. Pelez les pommes de terre, coupez-les en morceaux d'environ 2 cm de coté, coupez la tomate en tranches, l'oignon en segments, la courgette en bâtonnets, puis mettez tous les légumes dans une plaque de cuisson couverte avec du papier sulfurisé. Mettez au four.
Entre-temps, rinsez doucement les poissons, massez-les avec de l'huile d'olive, salez et aspergez d'origan. Coupez 1/2 orange et 1/2 citron en fines tranches, pressez le reste. Insérez 2 tranches pour chaque fruit dans la coupe de chaque vivaneau, versez le jus sur les poissons. Quand les légumes ont cuisiné pendant 20 minutes, retirez la plaque, remuez les légumes et posez les poissons au centre, cuisinez pendant 15 minutes, puis retirez à nouveau, couvrez la plaque avec de l'aluminium et cuisinez pour les derniers 10 minutes. Facile, léger et savoureux!

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