sabato 23 luglio 2011

black rice "barababao" style



Today I wanted to try to re-make a black rice dish I tried at Barababao restaurant, close to Malibran; it's close to our office and when I'm not eating home I sometimes go there for a quick lunch. The result is very close to the original one, so here it is!

For 4
1 espresso cup black rice (riso venere) per person + 1 for the pot
2 carrots
1 zucchini
1/2 onion
12 cherry tomatoes

Fill a pot with about 3 fingers water and let it boil; add salt, black rice and let it cook for about 15-18 minutes; it has to absorbe nearly all of the water. Meanwhile, peel the carrots, wash the zucchini and the tomatoes and slice the vegetables in oblique, thick slices. Cut the tomatoes in halves. Stir-fry the vegetables in a large pan with a little olive oil, add salt; when they're cooked, add the black rice with the remaining cooking water, stir the whole and let it cook for a few more minutes. You can garnish with grated Parmesan cheese and chopped basil leaves if you like. Of course, you can change the vegetables according to your tastes and season. Buon appetito!


Riz noir à la barababao

Aujourd'hui j'ai voulu essayer de reproduire un plat de riz noir que j'ai mangé chez "Barababao", un petit resto près de notre bureau, où je me rends pour un déjeuner rapide si je ne mange pas à la maison. C'est un de mes assiettes favoris chez eux, c'est pourquoi j'ai essayé de le faire aussi chez moi! Le résultat est assez proche de l'original, donc voici la recette.

Pour 4
1 tasse à expresso de riz noir (riso venere) par personne + 1 pour la casserole
2 carottes
1 courgette
1/2 oignon
12 tomates cerises

Remplissez une casserole avec environ 3 doigts d'eau, faites bouillir, salez et rajoutez le riz; laissez cuisiner pendant 15-18 minutes, le riz doit absorber presque tout le liquide. Entre-temps, rincez le courgette et les tomates, épluchez les carottes et tranchez les légumes en tranches épaisses et obliques. Coupez les tomates en 2. Sautez les legumes dans une poêle assez large, avec un filet d'huile d'olive, salez. Quand elles sont presque prêtes, rajoutez le riz avec ce qui reste de l'eau de cuisson et laissez cuisiner encore quelques minutes. Vous pouvez garnir avec du parmesan rapé et des feuilles de basilic hachées. Naturellement, vous pouvez varier les légumes selon vos goûts et la saison. Bon appetit!

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