Easy Italian home-made recipes for our guests in Venice and anybody else who loves cooking!
venerdì 24 febbraio 2012
Parmesan cream risotto
Parmesan cream risotto
Hi everybody! I found this recipe on February's issue of Cucina Moderna, and tried it immediately. It actually was a recipe for Valentine's day, but I extended the preparation to the whole family, who appreciated. Here it is!
For 4
80g grated Parmesan cheese
70cc fresh cream
salt&pepper
1 espresso cup rice + 1 for the pot
1 small leek
olive oil
vegetal oil for deep-frying
prosecco
Mix the cream, Parmesan cheese, a pinch of salt and a dizzle of pepper to obtain a stiff cream; put it aside. Prepare the risotto: chop half of the leek, stir-fry it, add the rice, toast it, pour prosecco, let evaporate and start adding the stock ladle by ladle. A few minutes before finishing to cook the rice, chop in julienne style the rest of the leek, deep-fry it and leave it on a dish with frying paper. Get back to the risotto: add the Parmesan cream and stir well. Serve each portion by topping it with a pinch of fried leek julienne. Delicious!
Risotto à la crème de Parmesan
Bonjour à tous! J'ai trouvé cette recette sur le numéro de février de Cucina Moderna, et je l'ai essayé immediatement. En effet, ce serait pensée pour la Saint-Valentin, mais j'ai décidé d'étendre l'invitation à toute la famille, ils ont apprécié. La voici!
Pour 4
80g Parmesan rapé
70cc crème de lait fraiche
sel&poivre
1 tasse à expresso de riz + 1 pour la casserole
1 petit poireau
huile d'olive
huile végétale pour la friture
prosecco
Mixez le Parmesan, la crème, une pincée de sel et poivre afin d'obtenir une crème assez ferme; laissez-la d'un coté. Préparez le risotto: hachez moitié du poireau, sautez-le, rajoutez le riz, versez le prosecco, laissez-le évaporer, puis commencez la cuisson du riz en rajoutant le bouillon à la louche. Quelques minutes avant que le riz soit cuit, faites une julienne avec le reste du poireau et faites-le frire sèparemment, puis mettez-le dans une assiette avec du papier à friture. Revenez sur le risotto: rajoutez-y la crème de Parmesan, remuez bien et versez dans chaque assiette, à completer avec une pincée de julienne de poireau frite. Délicieux!
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