Easy Italian home-made recipes for our guests in Venice and anybody else who loves cooking!
mercoledì 9 novembre 2011
turnip greens gratin
Hi everybody!
Sun is shining, from a weather point of view, on this stormy day for Italy... many changes seem to be on their way even if at this point we can't see much where we're heading to. Everybody is following the news minute after minute, and the so-called "spread" rate has become more popular than soccer results... More news to follow. But as this is not a news blog but a daily life cooking one, here is what I prepared yesterday night with 2 of my favourite season vegetables. Try it!
For 2
2 turnip greens stems
2 Swiss chards stems (with the leaf)
4 fine slices tilsiter
50g stracchino cheese
salt
olive oil
Pre-heat the oven at 180°C. Gently wash and chop the vegetables in 10cm long pieces. Steam-cook them for a few minutes, then grease a baking dish with a little olive oil, lay the vegetables on one layer, salt, then cover with the 2 cheeses. Bake for about 20 minutes, until the cheese top is golden. Pronto! I particularly like here the mix of bitter taste of turnip greens and the sweeter chards. Do you agree?
Bonjour à tous! Le soleil brille dans cette étrange journée pour l'Italie, beaucoup de changements à venire, même si en ce moment on n'arrive pas trop à voir vers quelle direction... à suivre. Cependant, ceci est un blog de cuisine quotidienne, alors bien que je mentionne de temps en temps ce qui se passe autour de nous, je poste aussi la recette du gratin que j'ai préparé hier soir, avec 2 de mes légumes de saison préférées.
Gratin de navet
Pour 2
2 tiges de navet
2 tiges de bettes (avec leurs feuilles)
4 tranches fines de tilsiter
50g stracchino
sel
huile d'olive
Pré-chauffez le four à 180°C. Lavez et hachez les légumes en tranches de 10cm de longueur. Cuisinez-les à la vapeur pour quelques minutes, puis graissez un moule avec un filet d'huile d'olive, posez-y les légumes et couvrez-les avec les 2 fromages. Mettez au four pendant 20 minutes, le temps de faire bien dorer le fromage. Pronto! Moi, j'aime particuilèrement le mélange du goût amère du navet et la douceur des bettes... vous me direz!
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