lunedì 14 febbraio 2011

Cauliflower's hearts (or a romantic way to eat cauliflowers)


Happy Valentine's day! For tonight, a different way to cook cauliflowers, good as an appetizer or a side-dish.
For 14 hearts:
1/4 of a medium sized cauliflower
1 egg
40 g parmesan cheese
salt
a bunch of persil
a slice of leek (1/2 cm)
breadcrumbs
grated "Piave mezzano" or other seasoned cheese
olive oil

Steam-cook the cauliflower and let it cool. Pre-heat the oven at 175°C. Mix it with the egg, salt, the leek's slice, parmesan cheese and persil; you have to obtain a firm purée. Mix in a small bowl the breadcrumbs and grated cheese. Put a baking paper foil on a baking tray, then take a heart-shaped cookie cutter and place it on the paper. Fill the shape with the cauliflower purée, then cover it with the mixed breadcrumbs and cheese and gently remove the shape; the heart should keep the shape by itself. Pour a drop of olive oil on the center of each heart. Continue until you finish the ingredients, then put in the oven and cook for about 30 minutes. I wish you all a very romantic night!



Coeurs de choufleur (ou une façon romantique de manger les choufleurs)
Joyeux Saint-Valentin! Pour ce soir, je vous propose une variation sur les choufleurs, bonne comme entrée ou en accompagnement d'un plât principal.
Pour 14 coeurs
1/4 d'un choufleur de taille moyenne
1 oeuf
40g parmesan
1 petite tranche de poireau
sel
persille
chapelure
fromage "piave mezzano" rapé ou autre fromage à pate moyenne
huile d'olive

Cuisinez le choufleur à la vapeur et laissez-le refroidir. Pré-chauffez le four à 175°C. Mixez le choufleur avec l'oeuf, le parmesan, du sel, persille et le tranche de poireau afin d'obtenir une purée ferme. Mélangez dans un petit bol la chapelure et le piave rapé. Posez une feuille de papier sulfurisé sur une plaque de cuisson, puis posez une forme à biscuits (en forme de coeur bien sûr!) sur le papier et remplissez-la avec la purée de choufleur, puis saupoudrez-la avec la chapelure+fromage. Retirez doucement la forme et continuez jusqu'à quand vous terminerez la purée. Versez une goutte d'huile d'olive au centre de chaque coeur, puis mettez au four et cuisinez pendant 30-35 minutes. Je vous souhaite une très belle et romantique soirée!

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