mercoledì 2 febbraio 2011

Easiest farfalle profumate agli odori (rosemary, laurel, sage...)



Hi everybody, I think this is amongst the speediest and easiest pasta recipes I've ever tried, no cooking needed (apart from the pasta), I got the idea as I had a bunch of aromatic herbs and wanted to use them in a different way than roasted meet, potatoes etc. You'll see it's in any case very appetizing!
For 4
80g each of pasta (I used farfalle, but any kind will do)
a bunch of herbs (I used 5 leaves of sage, 2 of laurel, 2 small sprigs of rosemary)
1 slice of leek (about 1,5 cm thick)
1 and 1/2 slices of sandwich bread
parmesan cheese
olive oil

Boil water for pasta. Mix together in a blender the herbs, leek, bread (chopped into pieces), parmesan cheese and a little olive oil (the necessary quantity to obtain a soft mix). Cook the pasta according to instructions and remember to keep a glass of cooking water; add the necessary water to the bread/herbs mix in order to have a creamy (not liquid) sauce. You may add a little salt if you like but it's probably not necessary. Now drain the pasta and season it with the sauce. It's actually longer to explain it than to actually make it!


Bonjour, celle-ci est probablement parmi les plus faciles et rapides recettes de pâtes que je connaisse, j'ai eu l'idée car j'avais un bouquet d'herbes à utiliser et je n'avais pas envie de faire un roti ou des pommes de terre, vous verrez c'est en tout cas très appetissant!

Pour 4
80g pâtes par personne (j'ai utilisé les farfalle mais toutes formes iront)
1 bouquet d'herbes (j'ai utilisé 5 feuilles de sauge, 2 de laurier, 2 petits brins de romarin)
1 rondelle de poireau (1,5cm d'épaisseur)
1 et 1/2 tranches de pain de mie
parmesan
huile d'olive

Faites bouillir l'eau pour les pâtes. Mélangez à l'aide d'un mixeur les herbes, le poireau, le pain, le parmesan et la quantité d'huile d'olive nécessaire à obtenire un ensemble mou. Faites cuire les pâtes selon les instructions, gardez un verre d'eau de cuisson. Rajoutez au mélange des herbes la quantité d'eau nécessaire à en faire une sauce onctueuse (pas liquide). Salez si vous préférez mais il ne sera probablement pas nécessaire. Egouttez les pâtes et assaisonnez-les avec la sauce. C'est en effet plus long à expliquer qu'à le faire!

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