Easy Italian home-made recipes for our guests in Venice and anybody else who loves cooking!
venerdì 1 aprile 2011
Creamy evening children's soup
This is one of my childhood recipes, ready in a few minutes, probably not really suitable if you have cholesterol problems, but my food philosophy is that if you eat healthy everyday, you can admit some exception from time to time, and usually kids love it!
Per person
2 full tbsp "pastina" (small pasta for soup, any size will do)
1 full tbsp mascarpone
1 full tbsp grated Parmesan cheese
10g butter
Heat water for pasta. Put in every dish the mascarpone, Parmesan and butter. Add salt in boiling water and cook the "pastina" according to instructions. Right before draining, take half a ladle of cooking water and pour it in each plate, stir the cheese, butter and water until you get a smooth cream (not too liquid). Drain the pastina and pour 2 full spoons in each dish. Serve hot and stir.
Soupe du soir des enfants
Bonsoir! Cette recette, hypersimple, fait partie des plats de mon enfance. Très rapide à préparer, elle n'est probablement pas adaptée si vous avez de problèmes de cholésterol, mais je crois que si on mange sain tous les jours, on peut faire quelques exceptions de temps en temps, et en plus normalement les enfants l'adorent!
Pour chaque plat
2 cuillères pleins de "pastina" (petites pâtes à soupe)
1 cuillère plein de mascarpone
1 cuillère plein de parmesan rapé
10g de beurre
Chauffez l'eau pour la pastina. Dans chaque assiette, posez le mascarpone, le parmesan et le beurre. Cuisinez la pastina selon les instructions, puis. à mi-cuisson, prélevez une louche d'eau de cuisson et versez-la dans chaque assiette; mélangez les fromages avec l'eau, afin d'obtenire une crème onctueuse (pas trop liquide). Egouttez la pastina et mettez 2 cuillères pleines de pâtes dans chaque assiette. Servez chaud. Bon appetit!
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