Easy Italian home-made recipes for our guests in Venice and anybody else who loves cooking!
lunedì 23 maggio 2011
fruit ice lollies
Summer's heat is getting closer and closer... As far as I remember, I think it rained once, maybe twice in the last month. Yesterday it was warm enough for bathing, and next Saturday all of the Lido's resorts are opening... so, why not starting thinking of Summer with this fresh, healthy and home-made ice-lollies? They're simple to make as a 1-2-3 and you can find this nice popsicle molds close to San Stae, the shop making the corner with salizada San Stae, just beside the ice-cream maker.
For 6 ice-lollies
2 kiwis
15 strawberries
2-3 tablespoons brown sugar
about 100cc water, quantity may vary
Wash, peel the fruits and slice them; mix them with sugar and water with a hand-blender; the mixture should be slightly more liquid than a smoothie, and quite sweet as the lollie is going to be less tasty than the room temperature liquid. Pour it into the molds and put them in the freezer for 3-4 hours. When you need to de-mold them, put them a few seconds under running water. You can of course try other fruits, i.e. strawberry/melon, strawberry/peach, banana/strawberry (and lemon juice), orange/grapefruit...
Sucettes de glace aux fruits
Qu'est-ce qu'il fait chaud déjà... De mémoire, il a dû pleuvoir une fois, peut-être deux dans le dernier mois... Hier, à Sant'Erasmo on se baignait (vous pouvez voir quelques photos de la fête de l'artichaut sur la page Facebook de Luxrest Venice), samedi prochain les établissement du Lido vont débuter la saison... alors, pourquoi pas ne se plonger dans l'atmosphère estivale avec ces sucettes de glace aux fruits, faits maison? Vous trouverez les moules dans le magasin à San Stae, à l'angle de la salizada San Stae, à coté du marchand de glaces.
Pour 6 sucettes
2 kiwis
15 fraises
environ 100c eau
2-3 cuillères de sucre de canne
Lavez et coupez les fruits en morceaux. Mixez-les avec l'eau et le sucre. Le résultat doit être légèrement plus liquide qu'un smoothie, et un peu plus sucré, car la sucette glacée va devenir plus léger en goût. Versez-le dans les moules et mettez au congélateur pendant 3-4 heures. Pour les sortir des moules, je vous conseille de les mettre sous l'eau courante pendant quelques secondes. Vous pourrez naturellement essayer d'autres mélanges de fruits, par exemple: melon et fraise, orange/pamplemousse pressés, fraise/banane (avec du jus de citron), pêche/frais et citron...
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che belli!!!!!!
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